Photobucket
Joyah Gojes


about follow home stuff skin entry

The Typewritter

Photobucket
hello ! welcome to my baby bloggie
i'm Ain Mahazis , two zero years old , im from Ampang , Selangor , now im fall in love staying at Terengganu ,
Hopefully uol's enjoys reading my blog !

My Diary

Photobucket Korang Cari Story? Find it here :)

Lot of Love

Photobucket

“The individual has always had to struggle to keep from being overwhelmed by the tribe. If you try it, you will be lonely often, and sometimes frightened. But no price is too high to pay for the privilege of owning yourself.”
“Believe me! The secret of reaping the greatest fruitfulness and the greatest enjoyment from life is to live dangerously!”


Da Story
Friday, 22 June 2012 ? 0 comment ?
Assalamualaikum...

Today , tanak mengarut sangat , pot pet ! just nak share beberapa hasil kerja time musim wedding hari tu .. ni cuma sebahagian .. nak tengok full of my touch , boleh jenguk dekat facebook .. Album tu public je kot ..tahun ni tak berapa nak raya la saya ni kan .. ramai booked time raya woo .. dari pagi sampai malam .. 

Agak-agak kenapa orang suka kawen time raya ?? 


Ja on d enggangement day .. 


Wedding day of bini peja , tak ingat nama bini dia .. HAHA sorry !


My sista in law ..


Nasyrah on d Akad Nikah day 

Liya . On d Akad Nikah Day

Tu semua sebahagian dari kerja2 , minggu lepas .. haihh .. banyak lagi tak terupload .. semoga tuhan permudahkan kerja-kerja saya lepas ni.. 
Alhamdulillah .. 

Ada yang berminat dan memerlukan khidmat saya , boleh hubungi 0179075505


come back of Ain Mahazis
Assalamualaikum ...

hey u ! haa... amacam ? haa.. ain mahazis dah come back ni .. acaner ? ade brann ?? haa .. setelah hampir berbulan-bulan senyap menyepikan diri .. bangkit dari kesedihan , i got da new life rite now .. haa .. kemain nak speaking lagi joyah ni kan .. hey ! memang dia gedik dari dulu lagi kan .. okey stop mengarut .. 

Bukan nak mengarut sangat, cuma nak meng'informkan ke"come back ain mahazis ni nyerr pun .. English hancuss .. -_-" ignored it .. okay , dalam beberapa bulan saya ni menyepikan diri akibat dari bermacam dugaan yang Allah SWT turunkan ini , semua nya kembali okay , saya pun dah kuat .. kalah iron man dah kekuatan yang ada ni nyee pun ...

Dengan bantuan headphone di telinga sambil layan lagu Pitbull si bah hati saya , beralun kan lagu Back In Time , saya menyambung penulisan untuk uols tahu , acaner dah life saya sekarang ni nyee pun .. 

Berat still maintain , 50kg .. haihh .. (bila nak kurus pun tatau) .. Acaner saya boleh kuat dan boleh come back tu semua datang dari Allah , sbb dia turunkan dugaan , dan Dia juga turunkan hikmah dan cahaya buat saya .. Betullah , tuhan takkan biarkan hamba dia jatuh selamanya .. ada masa jatuh ada masa naik .. now saya dah naik , cuma pesan utk diri sendiri , dalam masa kita tgk naik , kene tengok bawah juga utk peringat kan diri sendiri .. 

Saya juga kuat sebab ada nya kawan-kawan di sisi , family dan yang penting kerana -Nya ...

okay lagu dah bertukar , im listening We Are Young .. (tak pasal-pasal jadi DJ plak malam ni , acaner tu ?) hahaha ...
back to the story , saya pun kuat n come back sbb job yang melambak-lambak sekarang ni , ye aa , musin orang kawen kan .. ape lagi .. Ain Mahazis sibuk la .. acaner tu ? camni lah haa... g mari g mari , duk mekap ke pengantin tu .. haihh .. gitu lah nak mencari rezeki , berkerja dan mencari rezeki itu di tuntut di dalam Islam :)) 


Da new of me .. Alhamdulillah .. kini senyuman terukir kembali , jatuh dan bangun adat kehidupan , tiada manusia yang sentiasa di atas , walaupun dugaan mendatang itu hanyalah ujian dar Allah SWT buat hambanya... Jangan risau .. Allah selalu di sisi kita , FULL TIME ! setiap saat , :) DIA melihat , mendengar , dan menunaikan permintaan hamba-hambanya INSYALLAH .. !

to be continued with da new story .. :) wait haaaaaaa....
ikhlas dari ku
Wednesday, 4 April 2012 ? 0 comment ?
Aku bukan
seperti engkau sangkakan
pura-pura di dalam berjuang
Aku tidak pandai
menyulam rahsia
juga tak pandai
bermadah pujangga

jika ada benci di hati
oh katakanlah padaku..
relaku terima walau kutukan
asalkan aqidah terjaga..
kerana tidak sanggup lagi..
mempermainkan dustur Ilahi..
hakikat
hati tak terluka
walau zahirnya ada yang ketawa..

Tuhan,
ku mohonkan keampunan
keterlanjuran
yang berulang kali
teman,
kita patrikan di sini
berakhir sebuah lamunan duniawi
terima syukur taufiq Ilahi..

Aku bukan
seperti engkau sangkakan
pura-pura di dalam berjuang
Aku tidak pandai
menyulam rahsia
juga tak pandai
bermadah pujangga

jika ada benci di hati
oh katakanlah padaku..
relaku terima walau kutukan
asalkan aqidah terjaga..
kerana tidak sanggup lagi..
mempermainkan dustur Ilahi..
hakikat
hati tak terluka
walau zahirnya ada yang ketawa..

Tuhan,
ku mohonkan keampunan
keterlanjuran
yang berulang kali
teman,
kita patrikan di sini
berakhir sebuah lamunan duniawi
terima syukur taufiq Ilahi..








Cerita Lain
emplate