Photobucket
Joyah Gojes


about follow home stuff skin entry

The Typewritter

Photobucket
hello ! welcome to my baby bloggie
i'm Ain Mahazis , two zero years old , im from Ampang , Selangor , now im fall in love staying at Terengganu ,
Hopefully uol's enjoys reading my blog !

My Diary

Photobucket Korang Cari Story? Find it here :)

Lot of Love

Photobucket

“The individual has always had to struggle to keep from being overwhelmed by the tribe. If you try it, you will be lonely often, and sometimes frightened. But no price is too high to pay for the privilege of owning yourself.”
“Believe me! The secret of reaping the greatest fruitfulness and the greatest enjoyment from life is to live dangerously!”


terasa.? kenapa perlu menghina.?
Saturday, 3 December 2011 ? 0 comment ?
Assalamualaikum . . .

Morning guys , sekarang pukul 2:30 pagi , okay guys , ingat lagi tak entry aku semalam pasal seornag budak perempuan yang meniru .?? ingat kan.? kalo tak ingat boleh bukak story joyah then cari n then bace. bukan nak kutuk atau ape sekarang ni. just nak share dengan u guys  , nak mengadu , nak meluah perasaan , i know , blog ni umum , tak macam fesbuk , kita boleh "block" orang supaya tak boleh baca ape kita post , but blog utk umum , tapi hati kecewa , dengan sikap one gurl yang cantik manis , cukup sifat , cukup segalanya . tuhan bagi die hidup dengan keadaan yang baik dari segala aspek , tak macam aku , kalo nak di bandingkan dia . 

Semalam aku update blog pasal si peniru. its about pasal hidup aku , pasal sorang budak perempuan iaitu sahabat aku.? tapi u know guys ape yg jd.? ade budak perempuan yang penah ade krisis dengan aku , dia terasa , dia cakap aku update blog tu mengata dia .. i got a very bad feed back from her , n dis is her statement on her facebook .

direct sound --> terima kasih banyak kepada kawan2 hok bagi support ke saya supaya jangan di layan orang-orang bodo macam tu . saya tahu dah orang-orang itu bodo , tapi.. apakan daya saya jiwa manusia , mari ra ra ra skali bile orang kate macam-macam.. ops!! terlebih sudaa.. xmo lebih2.. p/s dari fifi fairus fuyoo ---> kalo dah J tu ...memang mulot choii !! arap maklum kepada mana2 kedai yang pernah di jejaki oleh mereka ini ,  di arah tutup coz , kalo kita g , esok ade lalu dalam fb yer kate niru , baju ke , tudung ke , tepon ke , ish2.. tobak bahaya orang2 macam ini..jadi je ye temu gu kawan orr..very2 d sesuai.. "one more thing , thanx coz crite pasal aku dalam blog , terharu wase orang amik berat.. yang penting aku tetap senyum dengan penghinaan mung". sorang jong cerita , sorang jong nulis :)

Guys , u all bace dengan teliti tulisan warna merah tu . kadang-kadang saya tersenyum tengok gelagat dia yang sendiri terasa , padahal hajat di hati kita bukan nak kata pasal dia . tapi bila hati kita ni , busuk , kijean buat duk jaga tepi kain orang , bila orang dok kate pasal die pon , die buleh kate orang kate ke dia. tapi kadang-kadang hati ni sayu , kecewa , sebab di hina . tapi takpe , al-maklumlah , dia orang lawa , cantik manis , betudung likup , bukan macam aku yang baru pandai pakai tudung , dia anak dara , bukan janda macam aku. jadi mungkin aku layak menerima semua ini dari dia yang jauh lebih baik dari aku..

guys another one feedback dari kaum kerabat dia. maybe he's not mean untuk tulis pada aku , but di sebabkan aku baru di hina dengan status aku yang "Janda" maka , ade lagi hinaan yang datang.. come take a look.



see guys.?? actually , seumur hidup aku , i tink dont have any problems with him. n i donne if he wrote dis status about me or not.? bcoz of wat.?? bcoz , people know him . n tau macam mana orangnya. so tak perlu cakap banyak.

Bila aku cuba meluahkan rasa hati aku dalam blog aku pasal ade budak cuba meniru aku n konfem dan sebetul nya bukan sangkut paut dengan perempuan yang update status tu , tapi die dengan lancang menghina aku.. selama ni aku tak pernah sorok status aku yang janda ni , aku berlaku jujur dengan orang bila orang tanya pasal hal peribadi , salah ke aku terlalu jujur akan status aku yang janda ni.?? kalo aku nak sorok pon sampai bila. .. kenapa bila Janda orang perlu guna kan status aku untuk hina. ! yer dulu aku tak baik, aku pon freehair , sexy sana sexy sini.. tapi aku tak layak untuk pakai tudung ke.?  aku akui aku terpksa amik masa yang lama untuk menaip entry ni , tak tahan rasa sebak bila dari dulu dari keluar mahkamah setel hal aku ni , terus di hina sebab janda. perlu kah aku buka Aib bekas suami ku untuk orang tahu dari sebab apa aku bergelar janda.? Ya Allah.. aku jahil , tapi aku syukur bila di beri jalan untuk pulang kepada Mu , tapi kenapa bila aku langsung tak amik tahu menahu pasal si perempuan tu , tiba-tiba dia melenting tak tentu pasal hingga sanggup hina aku.. 

Sejujurnya , aku tak pernah rase nak bukak fesbuk perempuan tu untuk amik tau hal dia , tak pernah bukak album picture die utuk amik tahu hal dia , tup tup ! orang call nampak die update status macam tu. aku heran , sebab aku takleh bukak , sebab si perempuan ni dah block aku. then i ask one of my friend to copy her statement..

Tuhan tu maha adil , dulu aku tampak bodoh dengan meminta maaf kepada oranglain . tapi kali perlu kah aku mintak maaf bila aku dihina.? walhal , aku tak pernah buat statement kate pasal dia...

Kalau rase benci sangat kat aku , guys u all jangan bukak blog aku , Janda macam aku ni , memang layak utk hidup sorang ! but guys , im crying bila teringat dekat buah hati aku. sebab aku janda dia banyak tanggung malu sebab bercinta dengan si janda . dia layak untuk dapat perempuan lebih baik , n berstatus anak dara ! 

Utk awak si buah ht :

Awak , saya mintak maaf sebab selalu malukan awak. sebab saya janda. awak boleh dapat yang terbaik. saya ingat , kita happy hari ni bila lepas tengok cerita ombak rindu , tp ending nya kita baloh bila sy undur diri dari hubungan kita. saya tak mampu lagi nak teruskan semua ni.sebab saya tanak awak malu bila kahwin dengan janda. ! nnt kesian dekat mak abah , adik , awak semua .. saya mintka maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki..

Untuk kawan -kawan kat luar sana :

Guys , saya tau saya bukan jenis orang baik. tapi saya cuba sedaya upaya untuk menjadi yang terbaik. saya mintak maaf , kalau ade yang tersinggung.. guys , tlg u all memahami , kadang-kadang bila kita tak mampu meluahkan di sisi oraglain mungkin blog jadi tempat kita luahkan perasaan , tp bila di salah ertikan , orang dengan senang melempar fitnah dan hinaan. saya betul2 down kali ni guys. ! how can i move on with my life tomorow .. :( how.. 

Ya Tuhann.. tabahkan aku. ! walaupun aku hamba mu ini baru lagi untuk mendekatiMu , tapi berilah kebenaran ya tuhan bahwa kali ni , bukan aku yang bersalah.. aku tak mampu lagi menanggung semua hinaan dan cacian ini. sampai bila semua ni akan berhenti ..










Cerita Lain
emplate